sábado, 17 de septiembre de 2011

L'or del Setè Camió


Avui hem fet la ruta de El Setè Camió amb un grup de persones de diferents llocs que s'han posat d'acord per fer la sortida plegats.
No era un grup qualsevol doncs entre els seus membres hi havia el fill del conductor de El Setè Camió , i el director del Museu del Castell de Peralada, Jaume Barrachina, que en sap un munt d'aquesta història, doncs Peralada va ser un dels tres dipòsits del Patrimoni Artístic (els quadres del Prado) guardat i protegit durant la Guerra Civil.

Al final del dia, tothom ja tenia clar que un detector de metalls hauria estat una eina força utilitzada en la sortida cultural-històrica.
L'or robat, enterrat o guardat, sovint ha estat en boca de tots, i més quan en territori de la Vajol, els forats abunden, com el de la fotografia.

Amb tot, cal dir que a vegades els tresors estan on menys te'ls esperes, tal i com explica el final de El Setè Camió.
Si més no el tresor, que avui tot el grup ha conegut, no ha calgut amagar-lo quan ens hem trobat el control de la "Policia Nacional" a la sortida de La Vajol.

Així que, per a futurs buscadors de tresors...ull, que els detectors estan prohibits, i a la Vajol controls no en falten...

No hay comentarios:

Publicar un comentario