jueves, 15 de septiembre de 2011

Seguint les petjades de El Setè Camió

Demà, dissabte, fem la primera sortida d'exili del curs.
Amb un col.lectiu del Baix Llobregat anem a seguir les petjades de El Setè Camió.
Primer anirem al Castell de Sant Ferran de Figueres per conèixer un dels dipòsits del Patrimoni Artístic durant la Guerra Civil. Veurem les seves cavallerisses on es va cel.lebrar la darrera sessió de les Corts Espanyoles en un ambient fosc i tètric, de desfeta anunciada.
Intentarem entrar en el túnel del temps per entendre aquells darrers dies de la Catalunya Republicana cohabitant amb el govern central de Negrín.
Resseguirem camins d'exili dels intel.lectuals catalans que es refugiaren tocant la ratlla fronterera per escapar de Franco, deixant-nos orfes de cultura. Llegirem fragments dels seus llibres per recordar com va ser el seu exili.
Arribarem a La Vajol (Alt Empordà) per entrar en el búnquer d'en Negrín, el seu diposit secret on guardava els lingots d'or. D'allà arrenca la història de El Setè Camió, que explicarem en el lloc que toca, damunt la cambra cuirassada, caixa forta d'aquell or.
Dinarem tot fent tertúlia del que hem compartit, del que hem après de nou, i per cloure la sortida ens arribarem fins al Coll de Manrella, on hi ha el monument commemoratiu del President Companys. Allà llegirem unes lectures de Josep Benet en relació al seu afusellament, i acabarem la jornada cantant Els Segadors.

Demà, quan torni, penjaré les fotos de la sortida. I si trobem l'or perdut, robat o enterrat...us aviso!

No hay comentarios:

Publicar un comentario